bakis söndag

Ja, då var man bakis då :P
Var en grym kväll igår! började med stuvade macaroner och soyakorv här hemma, pontus kocka hehe sen satt jag mig på spårvagnen och tutade iväg till mia, där vart d rosévin och massa snacks :) sen bar d iväg till ngt ställe där vi fick ett glas skumpa och en shot hoho sedan tog vi fram bryggeriet "VIP" kortet, gick före hela kön, och snackade in oss gratis hihi
sedan vart d till o dansa nattenlång, och kvällen avslutades på burgerking, kycklingburgare pommes, dipp och cola light =)

Så till frukost vart d maccisar och soyakorv MMM :) jill d skulle du gilla, byt ut falukorven mot soyakorv istället ;) Mycket bättre!

Nu skulle d sitta fint med en sista gottpåse, för a imån gäller d, JENNYS NYTTIGA LIV BÖRJAR!! WOOHOOO =)

Är lite nervös för morgondagen.. nytt jobb nya sysslor och MASSOR att göra! Men tills dess blir d ligga o mysa i soffan titta på tv oså.. hm borde jag springa ner på kiosken innan kanske?? =)

Sushi

MMMMmmm, varför har jag inte vågat mig på sushi förren nu??? Ghaaaa det var ju hur gott som helst, jag som gått o skjutit på det.. Folk har tjatat att jag ska prova hit o dit, men jag har känt att hm, när man väl är hungrig och vill ha mat, ska man då chansa på ngt som dom flesta säger att man måste äta 3 gånger innan man gillar det?? Ne, slösa pengar på det, + att man måste springa vidare och hitta ngt ätbart.. Men ahh så fel jag haft, pontus "tvingade" mig att smaka på det idag, å WOW :) va verkligen gott, lite stora bitar kanske, men jag delade dom, sen var d bara till att haffa pinnarna och hugga in :) Det vart 7 bitar.. Avokado, kräfta, lax, tonfisk, räka, 2 runda saker med lax, gurka och ris, och sjögräs runt el vad det nu är, + en till sån fast med kräfta i. Sedan var d ytterligare en rund fast med ngt annat i eh.. kommer inte ihåg vad det var och inte smakade jag på den heller, var proppmätt efter 5 kanske.. Men ialf för er som inte provat sushi ännu, NI MÅSTE NI GÅR MISTE OM NGT SUPER SMARRIGT!! dessutom är det rätt nyttigt, massa omega3 o så :)

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig schnygger för kvällen, ska till mia på tjejkväll :) Sommar ute, ett glas vin, el en flaska?? haha massa snacks och massa tjejsnack, kan d bli bättre??? =)

Hoppas ni får en toppen kväll alla kära läsare! För jag vet att ni är ngr ;)

Whohooooooo *vinkar*

Gu, jag mår illa och har tårar i ögonen efter att jag läst detta!! RIP John

LÄS!




Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor.

När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön. Det är där de ska campa. Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv. Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare. Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde. De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med. Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar.

Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo. Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom. De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.

Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull. John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister. Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet.

Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka. Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna.

Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet. Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra. Ibland gör de uppehåll i tortyren.

De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld. Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön. John kvicknar till och simmar utåt.

Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så.
 
Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop. Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig. Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten?

Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år. Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom. Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt.

Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar. Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom.

Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting. Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö. Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.

Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet. Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig. Stoppa våldet!

äntligen hemma

Jaa, nu har jag hittat hem :) så skönt att vara hemma! d är som dom säger, borta bra men hemma bäst! =) Vart en kort dag idag, halvdag bara, riktigt skönt, kännde att jag var helt slut i huvudet, gick lixom inte att mata in mer info, måste smälta allt nu över helgen och hoppas jag klarar mig på måndag :S iiihhhh känns lite läskigt, fast väldigt skoj oxå! *fniss*
Ikväll blir d ialf bara lugnt.. vi va iväg och storhandlade för ett tag sedan så nu finns d massor med mat hemma :D whoohoo :D
har hittat nytt snacks btw, torkade aprikoser, solrosfrön och pumpakärnor bäst att börja förbereda sig, med tanke på att på måndag då jäklar blir d till att vara nyttig! *håller tummen*

see ya!

Weeeei

Nu är jag tillbaka på sängen igen =)

Ligger här och funderar på hur jag ska kunna motstå att köpa en karrapåse idag IGEN?? a d förstår vi ju alla att detta kommer gå åt pipan.. videoteket here i come! :)
jag e hungrig, ge mig mat!! :D

Idag har jag lärt mig lönerna, mer rekrytering, en massa nya rapporter, vi hade conferencecall med Laura från Australien, d var skoj, hade bra med tips om hur vi kan utvecklas :)

D vart en kycklingsallade med bullgur till lunch sen risenkola och nötmix till efterrätt :) Mmmm
Nu ska jag fila till en ny annons, sedan blir d MAT OCH KARRA!! :)

Imorgon är det sista hotellfrukosten *grina* afast får komma hem till min kille :D hoho innan vi sätter oss på tåget ska jag lära mig kvittohantering osv lite mer ekonomi, sen ska jag knappa in två till annonser, beställa visitkort wooho :D mitt första v isitkort kommer :D ja blir kort dag imån, tåget går 12.45 jihooooo sen e det helg!! :) På måndag börjar verkligheten :D spännande!!!

pöööss

Onsdag

Weeei nu är jag här igen! *hoho*

Ligger på hotellsängen och smaskar i mig en STOR namminammnammpåse (lösgodis) Mmm ;) Har jobbar hårt och länge idag utan lunch paus.. el a tryckte i mig en halv subway macka medans vi jobbade väldigt god macka btw :) i like subway!
Idag var det till att löra sig hur hela rekryteringsprocessen fungerar från annonserna dårå till hur reglerna ser ut för uppsägningar oså.. sedan var jag på ett annat kontor, fick lite utbildning i olika avtal osv, trevliga tjejer som satt där på en vindsvåning i centrala malmö. Dagens läxa var att göra en annons på engelska eftersom detta är  en stor koncern så vill bossarna ha koll på hur det går för oss här borta i lilla sverige osv, så vi ska visa dom lite vad vi gör o så, tror den vart ok :)
ialf, när vi slutat vart d raka vägen till thairestaurangen och sen gottpåsen och nu ligger vi här i våra mysa sängar och har precis insett att d bara är två frukostar kvar :S måste äta mycket imån hehe kanske stoppa lite extra i fickorna??? får man d?? *hahahha*
Nä, kära bloggare nu ska jenny vila upp sig, för imorgon ska jag lära mig LÖNER :S iihh alla säger att det är d värsta haha så bra att dom lägger fram d så? jaja d ska nog bli bra :)

pöss pöss, Jill kyss fisen åt mig är du snäll! saaaaakna han!!

Tisdag i malmö

Hääj,

jag har saknat er :)  idag vaknade vi helt trötta och sega.. ville bara sova vidare, tills vi insåg att vi skulle ner till hotellfrukosten, ALLTSÅ GUU VILKEN GOD FRUKOST!! dom hade ALLT ;) vart en smörgås, med ost, skinka paprika o gurka på, ett ägg, fruktyoughurt med müsli och ngr frön i :) sen vart d en kopp the med honung o mjölk i, ett glas vatten med jordgubbar och lime i och fruktbitar så klart, jag tog grape, två kivihalvor, vatten och honungsmelon + en banan på vägen hihi fanns pannkakor med.. men orkade inte dit riktigt :S a d blir imån tur att d är tre frukostar kvar JAAAA :) Weeei *längtar tills imån!*
Jobbet gick riktigt bra idag, gick bättre med rapporterna, lärde oss göra annonser, hur rekryteringen går till, å vet ni den första både jag o sierra (min kollega som oxå ska bli en admin) ringde lyckades vi boka in på intervju :D hoho d här känns super skoj!! :D Imorgon ska vi lära oss ännu mera skoj *sprattlar* a nu har vi nyss varit nere o ätit en kebab mumma! så nu blir d Big shots sen e d kväll ;) just ja, vi fick i läxa att skriva en annons var till ams som ska in imån hehe vi tyckte dom blev grym :D ni kanske kan spana in dom imån, lägger in en kopia om ni har tur imån

nattinatt

Malmö

Såå nu har vi kommit fram till hotellet, såå mysigt mitt i stan så här ska vi nog må gott :D Natten var väl sådär.. somnade vid tolv, sen vaknade jag typ två, tre o sen ringde klockan strax efter fyra.. då var man måttligt trötter.. tröck ner det sista i väskorna och sprang med glada steg, nää trötta steg till spårisen.. Sedan var det bara till att hämta ut biljetterna och sätta sig på tåget.. var ett sånt där härligt tåg som stannade stup i kvarten.. var i malmö vid nio tiden å då var d raka spåret till kontoret och en dags utbildning :) gick riktigt bra även fast siffrorna och allt flöt samman vid två.. haha men vi fick sluta vid tre, å nu ligger vi och myser i våra sängar hoho love hotels, imån är det frukost!! :D *längtar*


nä, ska ta och kila ner o köpa lite smaskens.. vet att jag skulle vara nyttig idag... men nääee e faktiskt i malmö nu, och då får man gotta till det ;) en gottipåse och sen nana tidigt.. :P

pöss

Gårdagens Partay =)

D vart party igår ialf =) sådär frammåt sju tiden insåg jag att nä sitta hemma o hänga när man kan gå ut o ha skoj med sina kompisar, klart man går ut! Pontus gick på killfest och jag hakade på syrran (caroline)och hennes kompis caroline (jo jag skrev rätt, lätt att komma ihåg när dom hette samma sak =)) Kvällen började med lite cider för en gångs skull, o salta pinnar MUMS :) Tänkte slå på stort och sjunga singstar med haha men var för nykter för att grannarna skulle få höra min ljuva fågelstämma, så det tar vi nästa gång :)
Vid halv elva kom tjejerna o hämtade upp mig med taxi, och efter en lååång taxiresa var vi nere på stan.. (stan var nämligen avstängd pga midnattsloppet, galningar som var ute o sprang mitt i natten haha) Vi gick först till Vasastan och sög ioss en öl, billigt och trevligt ställe hoho Sedan mötte vi upp en kompis till mig, johanna och dom fixade in oss gratis på Lounge TACK SÖT =) och där rockade vi natten lång, riktigt skoj! :) Sedan vart d SÅKLART kebab med ris till nattamat, det är ett måste! Det var riktigt gott det med! :) Så, thank u for the music.. hihi nä tack tjejer skulle d stå! ;)

Jag uppdaterar med bilder senare, har ju kameran oss syrran serrni :)

bullar

Jaaaa idag ska vi baka bullar!! mumma! :D blir bde kanelbullar och vaniljbullar Mmmmmmm så dagen kommer att se ut som följande: Fika med bullar o kall mjölk, bullar med kall mjölk och ännu mer nybakta bullar med kall mjölk!!! jAAAAAAA d ska bli så gott!!

Lördag morgon

Äntligen lördag, idag får man äta godis med gott samvete :D (skriker högt) Weeeeiii!!!
igårkväll vart det mycket god mat, pontus e en väldigt bra kock ;)  sen vart det  Arn 1 faktikst, har blivit inspererad av att se den sedan vi var på utflykt och kollade in bla klostret och den där gamla kyrkan jag beskrev för ngr dagar sedan, glömde kanske säga det då, men det är ju faktiskt samma som är med i filmen. Ja, så nu är jag uppdaterad för att gå på 2:an =) ngn??
Jag var såå godissugen igår, men köpte faktiskt Inte (tro d eller ej) ngn påse, dock slog ju tanken mig att jag sparkade under torsdagens godispåse under soffan den kvällen.. visste att det fanns ialf ett par karameller kvar :) och mycket riktigt där låg 4 sura karameller och bara väntade.. var som att dom glimmade till när jag såg dom.. Mmmmmmm =) Behövde faktiskt inte så mycket mer, d stillade mitt sug *hihi*

Ja så idag är det lördag, ska äta lite frukost strax, sen blir d till att ta fram dammisen, skura lite och bära ner det sista "skräpet" i frådet. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. fick ett såå inbjudande mess igår från en tjejkompis (faktiskt hennes tjänst jag ska ta över btw) så här såg smset ut:

"I morgon öppnar vi vår garderob och letar fram den bästa festblåsan vi har, så drar vi ner på stan och firar av sommaren 2008! Vi ska dansa natten lång och ha sambucca race på gammalt hedeligt vis a la johanna! Kom igen mina älskade vänner...Imorgon smäller det, så tar vi tag i våra eländiga liv på söndag...Hmm.. Måndag är kanske en bättre idé. Kram på er"


Haha, vem kan tacka ner till en sån inbjudan igentligen?? Hade d  inte varit för att jag känner mig fortfarande lite krasslig, mycket bättre än igår, tack vare dom svarta tabletterna ;) en dos nu på morgonkvisten och det är borta tills ikväll iof... men nä borde inte.. åker ju till malmö tiiidigt på måndag och ska  på middag hos svärföräldrarna i mån, a nä vill inte riskera ngt.. Men nästa gång är jag pÅ!!!! :D
 

Mobil

*morr* kom på en annan sak jag glömde berätta..
För någon månad sedan var jag och ett par kompisar ute o svira på stan, hade en riktigt rolig kväll, tack tjejer ;) Men på vägen hem tappade jag mobilen i backen och det lossnade en del av telefonen, och vart tror ni den tar vägen?? Jo, men den stuttsar ner i en brunn så klart! eejahopp.. Så var man utan knappsats på mobilen då... Väldigt störigt faktiskt, har problem när jag ska svara, smsa en en massa andra saker... ialf så vara jag inne på phonehouse och kollade om det fanns ngn sådan del att köpa, men icke sa nicke... Då var det till att byta hela fronten, 700.- :S Hmm, kanske borde köpa en ny mobil istället... el vad hade ni gjort?
 
Som ni ser så ser den inte jätte charmerande ut precis.. men ja får väl vara glad för att den fungerar :)
see ya dont wanna be ya :)

tittut igen

Så ja, nu har jag varit på jobbet o lärt mig en massa för kommande vecka :) på Måndag kl:05.40 bär det av ner till Malmö för utbildning :) Där ska jag bo från mån till fredag på hotell Weei ska bli skoj! chefen säger att han ska köra hårt med mig, så det ser jag fram imot hehe ska nog visa han vad jag kan! *längtar*
Jag var en sväng förbi Gina tricot idag med, ååh så mycket fint d finns, hitta världens mysigaste o finaste kofta, o en massa annat fint!! men får nog tyvärr ta o hålla mig tills jag får min lön.. fast borde jag inte få fira att jag fått jobb, kanske en shoppingrunda hade varit lagomt?? A d tycker jag :)

usch har ont i halsen nu igen.. visste att d skulle bli så så for dom svarta tabletterna tog slut, så därför sprang jag in på "Life" och köpte en ny burk, sprang sedan in på pressbyrån köpte en dricka och svalde två tabletter, så nu ni, imorgon mår jag prima igen! hehe *ihope* ska vila lite nu innan jag förhoppningsvis blir serverad en brakmiddag ;)
kanske får jag om jag har tur en liten karamellpåse till efterrätt? a vi får se :)

see ya later aligater


Fredag morgon!

Weeei nu har jag nyss vaknat! :) Skoj skoj fredag idag! :D hehe Har faktiskt lite brådis nu då jag ska till kontoret och lära mig lite småsaker idag i ett par timmar, vad ska jag ha på mig? iihhh samma problem varje gång :S ah får uppdatera sedan va d vart, måste ju se anständig ut.. dessutom är d lite dresscode där.. inga jeans och sånt krams.. nä d ska vara finbyxor el kjol, gärna en blus/skjorta el så, men det blir nog bra ska nog kunna hitta nåt nu när jag städat och rensat så duktigt i klädkammaren :D Ja efter att jag är klar där så blir d en runda på stan :) sedan ska jag o pontus åka o handla lite mat, vi ska göra en brakmiddag ikväll hehe frikadeller har jag önskat mmmm väldigt gott!
Nä nu måste jag rusa!
Ha en toppen fredag, för d ska jag ha! :D

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Din fredag handlar om det vardagliga, om pengar, bostad, praktiska beslut och olika små förändringar.

hmm, okdå..  hur ser er fredag ut?? www.aftonbladet.se/horoskop/


tips

Mina svara tabletter e slut :( d känns i kroppen att jag inte äter dom längre..


Måste gå på hälskost i mån och köpa nya, för det är ngn här i hushållet som ätit upp mina vitaminer..undra vem??
Dom här vitaminerna är  verkligen bra, perfekt om man vill slippa bli sjuk.. Ta 2 st så fort man känner att det är ngn förkyldning el dyligt åp G, så försvinner det över natten, ibland får man ta 2 nästa morgon oxå, men det fungerar Alltid ialf! riktigt bra! Tack mamma för tipset! :) Har inte varit sjuk sen jag började med dom. Så om ngn behöver förstärka sitt immunförsvar, och känna sig pigg på dagarna, ska ska ni köpa gerimax, carris detta är ngt för dig ;) din lilla vekling ..
*retas*
 

Gottegris :)


detta är det lilla som är kvar efter en 38,50.- påse *hihi*
Sa ju att jag skulle passa på att festa innan måndag ;) så var kebab med bröd till middag och sen en jätte godispåse från karamellagret :) mår dock sådär nu.. mår en aning illa :P
Så varför äter man så mycket skit undra jag? Man vet ju att man bara kommer må illa efteråt.. o hur gott är d igentligen?? igentligen alltså?? Ibland köper jag bara en massa godis bara för att... hur dum är jag?? Är lixom igentligen inte sugen, men så knallar man in och köper en stor påse ialf.. hmm ja det är jenny i ett nötskal d..

Riktigt bra budget tips!

Hittade det här lilla kittet på HM i våras, så himla bra med lite pill så blir dom lika fina som på salong, a nästan ialf :D Gick alltid på salong förrut och fixade naglarna, men lite mer ekonomiskt att fixa d själv :) + att d sliter inte på naglarna som d gör när man har akryl.. Älskar franskmanikyr, så fräscht speciellt till sommaren när man är lite brun :) el vad säger ni?

Greatest story ever told


ahh måste bara lägga in den på nytt!!

godmorron

så då har man vaknat igen då... usch vaknade av en j*kla gräsklippare som brummade på här utanför mitt fönster :S måste dom börja med sånt såå tidigt!? är det inte sopgubbarna, så är det borrning o väggarna el a gräsklipparen.. man blir ju såå glad över sånt :P a jag var ialf tvungen att parkera om bilen så nu är d gjort, kändes dock som jag gjorde det i sömnen hehe

Ny dag idag, ska fortsätta att städa ur min klädkamare idag, slängde ut två sopsäckar med kläder därifrån igår, men ändå är den full, fattar inte hur detta går ihop?? blir till att gåigenom allt igen, vill ju få plats med nya kläder nu till hösten =)

*gääsp* mm.. skulle vilja sova lite till ja... a... hm, står still i mitt huvud nu.. tror jag får uppdatera mer senare.. :P

klart slut varulfs tjut



Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Det händer en del roliga saker nu men mest handlar din torsdag om ekonomi och praktiska beslut.


kolla ditt ;) http://www.aftonbladet.se/horoskop/

extensions

Satt in långt fint hår för ganska precis tre månader sedan, är verkligen superfint och har hållit jättebra! Satt in 70 st slingor med keratinvax, tre olika nyanser och jag har varit super nöjd! TACK ALMA!! :) (min frissa) Men nu är det väl dags att ta ut dom...bhuuu :( vill inte! Men har tappat totalt 2 slingor, är ju inte så mycket, alma sa att man får räkna med att tappa 4-5 det är normalt.. men håret växer juh, känns som att de vill trassla sig på vissa ställen oxå, DUMMA HÅR! Sedan har jag ju fått en fin utväxt som jag gärna skulle vilja slinga bort..
Planen nu är väl att ta bort dessa, låta håret vila en månad ialf, sedan sätta in nya :D men undertiden med mitt "korta hår" så måste jag ju göra ngt roligt så jag står ut i väntan på att sätta in dom nya lixom.. :) Vad är det som gäller i höst? Jag funderar bara på att lägga slingor i utväxten och kanske klippa lugg?? funkar d fortfarande? I hope.. :) tänkte att jag får dra dit uppmärksamheten ifall det är väldigt slitet det andra.. *hoppas inte!* ja, i värsta fall är det väl bara till att sätta upp det i en knut, som lilla my ;)

 

bio

Ikväll blir det bio =) ngn som sett arkiv x?? Pontus vill bestämt se den så jag hoppas att den är bra :) men med en stor godispåse lite popcorn och dricka så blir ju allt bra :) hmm, jag hade som vanligt tänk att vara nyttig den här veckan.. men jag är väldigt duktig på att hitta på ursäkter för att inte vara nyttig, som den här veckan, sista veckan som arbetslös innan verkligheten börjar på måndag. Så då tar vi det nyttiga till veckan istället :) passa på att njuta tänker jag :)
Ska faktiskt ta tag i träningen till veckan oxå, har ju ett sats kort som jag ligger och betalar 495.-/mån, så kanske dags att utnyttja det :) känns ju som hösten är här, så är väl bara till att sätta igång för beach 09 ngn som vill haka på??
Vet att lillsyrran e på, men hon får ju aldrig fingrarna ur och köper det där kortet.. SÖÖLFIA! :P

Nä, dags att fixa lite lunch.. korvstroganoff svängde jag ihop igår.. så blir lite rester nu då ;)

Pöss o kram din banan!

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Månen ger dig en ganska dramatisk onsdag. Det blir dina egna initiativ och idéer som avgör innehållet.

Ok, spännande :) kolla in din dag med!!

http://www.aftonbladet.se/horoskop/


jobb igen

Japp, då var d klappart och klart :) Nu har jag jobb igen, from måndag börjar utbildningen en vecka o sen är det bara till att tuta och köra hehe, ngn som behöver jobb så kanske jag kan hjälpa till :P Weeii känns skönt att man får pengar igen.. igentligen har min arbetslöshet varit rätt kort :S 2 veckor bara..  hade gärna varit ledig ett tag till ja :P haha men men sånt e livet och mitt horoskop stämde väldigt bra för dagen ska jag säga :)
Nä, nu är det filmtajm.. 10000 B.C hoppas den e bra!

See ya dont wanna be ya ;)

Selma


oj vad man kan göra sig fin :)


Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Tisdagen börjar stillsamt men under eftermiddagen händer det spännande saker. Du får flera förslag.     

Haha det låter ju super!! :)

Kolla in din dag o se om den blir lika bra som min ;)
 
http://www.aftonbladet.se/horoskop/

jobb

Igår var jag på min andra jobbintervju, ganska rolig historia det där.. :)
Var ju på min första intervju förra veckan tror jag det var.. personalrekryterare va tjänsten.. Lät riktigt skoj faktiskt, men tackade nej pga att dom erbjöd mig för dålig lön. Även fast det är ett bra jobb, så går man inte med på vad som helst, man ska sätta lite krav! ;) Iallafall två dagar senare efter att jag tackat nej, så får jag ett mess från min gamla chef som vill att jag ska ringa men pga att jag inte hade ngn teckning där jag var då, så dröjde det ngr dagar innan jag kunde ringa tillbaka, och vad tror ni han säger?? haha Han behöver en administratör, alltså oxå en personalrekryterare fast  med lite mer arbetsuppgifter bla löner, och dvs adminsysslor. Så jag var där på intervju igår :) bättre lön tack o lov hehe så idag ska jag på ännu en intervju på ett annat företag och efter det vet jag förhoppningsvis vad jag vill :D
Så här går det undan! :)

see ya

Middags tips

Sök recept

Broccolisoppa med parmesan, krutonger och räkor

Ingredienser
Portioner: 4

1 gul lök
1 potatis, ca 100 g
250 g broccoli 
10 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller buljongtärning)
salt och peppar
1 dl matlagningsgrädde, 15 %

Broccolisoppa med parmesan, krutonger och räkor

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Nyckelhålsmärkt

Gör så här
1. Skala och skiva lök och potatis. Skär hela broccolin i bitar.
2. Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och broccoli. Koka upp och låt koka ca 10 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare.
3. Smaka av med kryddor, tillsätt grädde och låt soppan koka upp.
4. Servera broccolisoppan med flagad parmesan, krutonger och räkor.

Veckans bravader

Hej alla glada,

Tänkte jag skulle uppdatera lite vad som hänt sen sist.. :)
I onsdags så bar det ju av till aspanäs, pontus mamma kom och hämtade mig, sen åkte vi till studion o hämtade pontus, hade gasen i botten hela vägen kändes d som, (hon är en liten biltjuv) väl framme dukade vi upp kvällsfikat ett mycket gott danskbröd med jacobs skinka osså lite äppeljucie vart det för min del :) + en kexchoklad då så klart, det är standard där borta, finns det inte kexchoklad i huset är det ngt som inte stämmer :)
Torsdag, vart en utflyktsdag, vi bilade iväg mot falköping/skara och tittade på ett par sevärdigheter, först stannade vi till vid ett  museum där orginalhusen stod kvar sen 1700-talet riktigt skoj att se hur dom bott, en del av husen var bebodda ända in till mitten på 1900 talet faktiskt..
 
faschinerande hur dom klarade av att bo där utan värme, el vatten och dyl. och hur litet d var i många av husen, men ändå bodde det så många där. Vi är bra bortskämda nu alltså, det märker man när man kommer till ett sånt här ställe.
Sedan bar det av till nästa sevärdhet, det var en kyrka som var cirka 1000 år gamal, det var oxå riktigt intressant o se, hur dom kunde bygga en såå stor o fin kyrka med bara händerna??

där fick vi ialf en guidad tur om hela historien.
Sedan bar det iväg till skara, "Arn" hade ju sverigepremiär där så pontus mamma ville åka förbi o kika lite :)

Sedan bar det iväg hem igen.. var meningen att vi skulle stannat och fika på vägen, men väl framme på rest/cafét så slutade det med en massa mat :) vart 2 middagar den dagen :) + en massa godis så klart när vi kom hem :D

Fredag, lunch på stadshotellet, lax riktigt gott! sedan åkte vi faktikst och badade.. el a jag satt på en sten och pontus badade, d var såå kallt! brrr..
Lördag, vaknade av att det var strålande sol o varmt! underbart väder :) på med bikinin och iväg o bada :) jo men den dagen badade jag faktiskt :) sen åkte vi hem stekte pannkakor som vi mumsade i oss. Sedan var det lite förberedelser för d stora kalaset :)
Det var planerat in i minsta detalj, det var fyra stora bord, varje bord var dukat med ett av nordens land, jag fick vara norsk som ni ser på bilden (halsbandet) :) vi hade femkamp mot varandra i det härliga vädret ute tillsammans med ett par glas bubbel ;) riktigt skoj! sen var det snittar av alla dess slag, det var grillade fläskfilé med potatisgratäng, sallad olika såser o sånt! sen massa efterrätter o choklad o gu vet allt, det var fyrverkerier och trubadur! var en grym fest :D


Jag o pontus :)


Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Under måndagen hamnar strålkastarljuset hela tiden på andra, inte på dig. Du får agera publik istället.

jaså.. är det så det är tänkt idag.. aja :) kolla in din dag! :http://www.aftonbladet.se/horoskop/

Efterrätt ;)

Hittade den här på icas hemsida, mycket god paj!! :)

Mango- och hallonpaj med kokos

Ingredienser
Portioner: 4

250 g fryst mango  i bitar
250 g hallon 
1 lime 
1 dl kokos
100 g smör eller margarin 
1 1/2 dl vetemjöl 
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker eller råsocker
1/2 tsk bakpulver

Mango- och hallonpaj med kokos

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg mango och hallon i ugnssäkra portionsformar eller i en pajform. Skölj limen, riv av skalet och blanda ner det. Strö på hälften av kokosen.
3. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över mango och hallonen. Strö på resten av kokosen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
4. Servera pajen med glass eller vaniljkesella.

 



Smarrig lunch =)

Har man ingenting att göra på dagarna så varför inte prova lite nya recept ;) har redan hunnit städa :P packningen tar vi om ngn timme :) Men vill ni ha en god lunch prova detta! mmmmm

Imponera med en fräsch tomatsoppa med taco-sting. Gratinera i ugn precis innan servering.
Gratinerad tomatsoppa  med nachips

Ingredienser

4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 msk tacosås
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 tsk salt
1 påse nachips
3 dl Arla Köket riven ost gratäng

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken mjuk i smör i en kastrull ca 5 min utan att den får färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, taco sauce, tomater och salt. Låt sjuda i ca 15 min. Fördela soppan i fyra ugnssäkra soppskålar. Lägg 7-8 nachips i varje skål och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Tips: Riv skalet av 1/2 citron och blanda med 1/2 finhackad vitlöksklyfta samt 1/2 dl hackad, färsk koriander. Strö blandningen över tomatsoppan och servera.

kalas :)

Idag bär det av till aspanäs (litet ställe utanför ulricehamn) ska dit och njuta av den underbara naturen och den goda maten :) Pontus mamma som står för kockandet där *me like* hon lagar ju den godastematen!! nackdelen är väl att man blir rätt rund och fin efter att man tillbringat en helg där :) å på lördag ska hon firas, blir storkalas där från morgon till kväll :) 60 års kalas e det! =) hoppas att det blir fint väder! Hon önskar sig ett fotografi av mig och pontus.. a har dragit på det hela sommaren och idag måste vi verkligen fixa det! Ngn som har ett bra tips på hur man själv kan knäppa ett kort som ändå ser proffsigt och fint ut lixom..

men åå vad jag längtar tills vi sätter oss i bilen och gasar iväg dit upp, det är ett stort hus som ligger alles vid en sjö, en massa trollskog runt ngr få grannar bara. Det finns två öppnaspisar så vi ska elda på kvällarna och bara ligga och mysa på en fäll, med ett glas vin =) sitta ute på altanen, se solnedgången och äta en räkmacka mmmm (d gör vi alltid) såå mysigt!
Vi kommer springa med lilla selma, som är en liten terrier runt på alla ängar där ikring, hon älskar det! sen springer vi alltid ner och badar med henne. =) hon har lärt sig att simma nu oxå, ialf simmar hon efter sin pipleksak =)

A nä nu är det bara till att börja städa upp här hemma och packa väskan så att vi kan åka nån gång! :)


Kärlek


Min lilla älskling Wille till vänster och lilla sötisen mimmi till höger :)

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Praktiska uppgifter dominerar din onsdag. Du blir lätt irriterad på andra om de inte klarar av ditt tempo.

Ajdå, men det låter som mig hehe kolla in din dag oxå! http://www.aftonbladet.se/horoskop/


Middagsrecept

Läcker pastarätt med klassiska italienska smakerna tomat, basilika, vitlök och salami. Väldigt gott vart det =) Pasta italiano

Ingredienser

4 port

300 g pasta
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g skivad salami
smör
2 dl Crème fraiche Tomat&basilika
grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka pastan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär salami i strimlor. Stek löken i smör, tillsätt salami och låt den fräsa med några minuter. Rör ner crème fraiche. Låt allt bli varmt. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och häll såsen över den kokta pas

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Tisdagen börjar bra men under dagens gång blir du retlig. Framför allt tål du inte förseningar just nu.


Det stämmer bra det! =) kolla in ditt här:http://www.aftonbladet.se/horoskop/

uppdatering

Nu var det ett par dagar sedan jag var här hörrni.. *skäms lite*

Ska försöka uppdatera helgensbravader :)

Torsdagen började med en shoppingtur med lillsyrran Jill, hittade inte så mycket att shoppa.. vart en skrovmål på macdonalds, en kulglass nere på stan och en tur med "Paddan" haha sightseeing båt runt göteborg.. lärde sig ett och annat faktiskt, var riktigt skoj! El vad säger du Jill? (lägg er på golvet och håll ner huvudet för nu åker vi under "osthyveln") :)
På kvällen vart det lite desperat housewives och en massa popcorn i carris nya popcornmaskin :) mycket bra!

Fredagen: Jag och jill for ner till stan och tänkte shoppa lite... men finns ju INGET utbud för fem öre... :( a så vi tog våra små ben och promenixade bort mot heaven23 en restaurang i göteborg som ligger alles vid liseberg. Dom har en berömd räkmacka där nämligen, så in i hissen, upp till 23 våningen, vi tog oss ett fönsterbord så vi såg typ hela gbg :) riktigt bra utsikt! Sedan beställde vi varsitt glas vittvin och den berömda räkmackan! MUMMA! Underbar lunch var det! :)

Btw min cpdata vägrar ladda upp ngr kort :S ngn som vet how to do??

ialf sedan bar det iväg till ica, köpte lite köttfärs, nachos, avokado och gräddfil och givetvis en trocadero (ett måste till tacos) =)
Sedan var det bara till att gasa hem till carris, göra sig i ordning för kvällens bravade o fixa maten, vart mycket gott :) och en väldigt trevligförfest med tjejgänget ;) sedan bar d av till krogen.. vart en aning för mycket den kvällen! så det vill vi inte ta en repris på :P men tack mina små älsklingar för en grym helg!! synd att den e över.. :S

see ya dont wanna be ya :)

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Du känner för utmaningar, och helst hittar du dem i din vardag eller på ditt arbete. Du tar i ordentligt.

kolla in din dag med :) http://www.aftonbladet.se/horoskop/


10 Tips om saker du kan göra när det regnar.

* Du kan alltid ligga hemma och läsa en bra bok.
* Är igentligen den perfekta ursäkten för att BARA ligga hemma o slappa!
* Du kan alltid ta med dig en kompis, gå ut och hoppa i vattenpölarna som man gjorde när man var liten ;)
* Gör soldansen!
* Gå på bio!
* Ta med kärleken el ngn annan, ställ er under ett paraply och kramas medans regnet smattrar ner.
* Poppa popcorn, hyr en bra film, köp en godispåse, dra ner rullgardinen, tänd lite ljus och bara mys.
* Ha en spadag! Fila fötterna, gör en ansiktsmask, hårinpackning, skäm bort dig själv.
* Ta en shoppingrunda i köpcentret, Shoppa shoppa shoppa!! :D Weeeei vad skoJ!
* Åk och bada ändå! vattnet brukar kännas varmare när det regnar.

leka med lillsyrran

Ja, så har lilla jill kommit ner till götet :) Så efter att tvätten e klar så ska vi ut och kolla in en outlet en bit utanför, hade ju velat tagit med henne till havet.. men hallå solen?? *försöker förbrillt sudda bort alla moln så solen kan titta fram* aa man kan ju hoppas att den tittar fram ngt under helgen ialf, så man slipper skämmas :P
Ngn som har bra förslag på vad man kan göra när det är tråkigt väder?? tacksam för tips :)

nja, dags att springa ner i tvättstugan o hänga tvätt :S ska komma på lite bra tips under tiden om vad man kan göra en sån här dag, när det är tråkigt väder..

finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder haha

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Bra dag för nöjen och avkoppling, gärna vid havet. Du har ingen lust att ta tag i saker. Bara koppla av.


eh, ok  men vart har solen tagit vägen då?? *VILLBADA* ;)

Kolla in eran dag på: http://www.aftonbladet.se/horoskop/

jobbintervju

Jaha, då har man varit på sin första arbetsintervju sedan man vart arbetslös hehe, här går det undan.. :) men det är skoj att det är ngn som vill att man dyker upp lixom :) gick ialf bra kändes det som :) får väl se hur det blir framöver om dom ringer el inte :P jag ska ialf hålla er uppdaterade..(för er som e intresserad, om ngn är de?) '*skratt*
Det innebar ialf att man skulle brinna för rekrytering, där låg huvudansvaret sedan givetvis hålla koll på chefen va nr 2 hehe så är ni snälla (om jag nu får jobbet dvs) så kanske jag anställer er ;) hehe
anä nu e minsta lillasyrran jill på väg ner till gbg, hon satt väl sig i bilen för en halvtimme sen..så bäst att ta o städa upp här hemma så man vågar bjuda hit na :P

klart slut varulfstjut ;)

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Bra dag för nöjen. Du gillar utmaningar och skulle gärna satsa på något udda, något du inte gjort förr.

Det låter finfin, göm inte att kolla in erat horoskop på: http://www.aftonbladet.se/horoskop/

tror ni på det övernaturliga?

Det gör jag! :) vet att det är väldigt många som inte alls tror på ngt som inte går att bevisa, själv tror jag på det mesta haha har blivit bevisad gång på gång på gång att det är mer än vi som existerar här.

Medialitet är ngt som verkligen lockar mig. Speciellt sedan jag träffade Lena ifjolsommras. Det var inte planerat el så, träffade henne när jag och mina föräldrar var ute och åkte båt, mamma hade pratat lite om henne minns jag, dom hade rätt nyligen träffas också. Rätt märklig historia det med, men den tar vi en annan gång. :) 
Ialf så berättade hon alles för mycket om mig mitt liv och om min pojkvän som hon för övrigt aldrig sett, han var då nere i göteborg, och jag var som sagt hemma i sundsvall. Minns att jag satt där iflera timmar och bara lyssnade... jag är ändå väldigt skepptisk till vad som är sant och inte även fast jag tror på det, men det var som att det mesta hon sa stämmde så himla bra! allt från vilka vitaminer och ämnen jag hade brist på till hur min första graviditet skulle bli haha det där med barn det får vi väl se när det är dags :) hon berättade oxå ang min o pontus (min kille) karriär (vilket har stämt på pricken) hon beskrev vad han sysslade med, att han skulle bli känd, hon såg att han var låtskrivare att han hade kämpat väldigt hårt dom senaste åren och att d nu höll på att vända, hon sa att hon såg att han skulle få massor av pengar efter att bara haft så det gått runt, mycket riktigt det har stämt! haha kom ihåg att hon sa att han hade skräck för att gå till läkaren, eh jaa det har han verkligen han hatar dom :) jag skulle kunna fortsätta iall evighet och berätta saker om det här :)

Det jag ialf tänkte komma till.. var att efter skitdagen igår och idioten som smet när han krockat med min bil så tänkte jag att min enda chans att hitta den j*keln, var att kontakta Lena, hon var mitt sista hopp..
Så jag knappade ihop ett sms, skrev följande:
"Hej lena, hoppas ni har det bra där hemma i s.vall här nere i gbg är det bara regn o rusk.. tänkte jag skulle fråga om en tjänst.. om du nu kan se sånt här det vet jag inte, men jag gör ett försök ialf. Under natten/morgonen har någon kört in i mammas bil som jag har här nere, och sedan smitit därifrån, kan du se vem det var? kramisar från jenny i gbg"
Detta fick jag tillbaka:
"Jag ser en gul bil. ung ljus man. Jeans o tvärrandig tröja. Fult gjort. Kankse hans mamma ger sig tillkänna, men inte han. Du har mött honom i en trappuppgång. Får ingen mer info."
o vet ni!?! I bucklan finns en gulrepa (alltså måste det vara en gul bil som gjort det!) killen känner jag inte igen el kommer inte på det så här ialf.. men vi messade lite fram o tillbaka, jag frågade om d inte kunde ha varit en sopbil? men hon sa, nä det är en personbil, liten pegout el golf, den har svarta detaljer, killen verkar vara rik på pengar och är väldigt mager. Så sa hon att det kändes som att han har tagit en wirre el två. + att han umgås tydligen med ngn granne där jag hade parkerat bilen.
Nu till saken.. jag har sett en gul bil med svarta detaljer här i krokarna, o jag ska fasiken hitta han!! ngn som vet vem han är? haha

Ang renova som jag trodde det var först... jag ska dit o visa bilen idag, men tror inte att det är lilla sopgubben faktiskt.. stämmer lixom inte riktigt med färgen... den jag har på lacken är ljusare än den dom har.. så det stämmer säkert med vad lena sa, det är den där snorungens som varit i farten!!

Men ialf är det ngn annan som tror på det övernaturliga?? andar, ufon tomtar o troll?? haha skriv gärna o berätta.. om ni vågar :P

  See ya, dont wanna be ya ;)

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Både du och dina anhöriga har gott om idéer just nu, frågan är bara i vilken ordning saker skall göras.

spännande dag :) ta o kolla in eran dag med på: http://www.aftonbladet.se/horoskop/


PÅ jakt efter nytt jobb

Japp, då har man sagt  upp sig oxå. Nu är jag på jakt efter nya äventyr ngn som har ngr bra tips på ngr skojsiga jobb i göteborg? Var på arbetsförmedlingen och skrev in mig idag, kändes ju såå där.. men aja blir inte långvarigt om jag känner mig själv :) här ska hittas ngt! jag vet ju hur jag jobbar, och ingen arbetsgivare har varit besviken på mig än ialf :) så det är bara till att uppdatera CV:t och skicka iväg lite ansökningar :D ngn som vill ha en ansökning? hehe


Is this the best u can do???

Vart ska jag börja... trodde inte man kunde ha mer otur...fy faan säger jag bara... :(

Torsdagkväll: Jenny och jill åker till macken och servar bilarna med olja, glykol och bensin för att allt ska vara i tipptopp för mig ialf när jag ska köra ner till göteborg Fredag morgon kl:05.00

Fredag morgon: kliver upp 04:40 borstar tänderna, hoppar in i bilen.. osså var man på väg! Tutar och kör, det går galant!
Vid 08 tiden är jag i närheten av västerås och oljelampan tänds röd! Jag svänger av vägen och kollar oljan.. allt var som det skulle.. hmm startar bilen igen och ingen lampa lyser.. *skönt* jag kör vidare ett par mil till hinner passera västerås och är ute på motorvägen 2 filar.. lampan börjar blinka rött igen! svänger snabbt ut på vägrene och stänger av motorn.. suck.. vad gör man? kör ändå? nä inte så smart kanske, ringer pappa? som för övrigt ALLTID har lösningar på allt! Ja perfekt, ringer pappa som är ute med båten... inget svar.... inget svar... inget svar..... undertiden passerar morgontrafiken i världens fart.. som sagt så är det motorväg.. :S jag lyckas hitta ett nr till audio supporten i instruktionsboken... ringer dit och dom säger kör inte en meter till!! det är bara till att ringa bärgaren.. *Suck* jag men va fint, jenny står mitt ute på motorvägen, vågar inte gå och sätta upp en triangel för det går så fort där, står nämligen bakom ett krön... ringer bärgaren... får vänta typ i 30 minuter på att den kommer, åker in till verkstaden.. där säger dom att detta kommer ta flera dagar att fixa så du får hyra en hyrbil... Neej! jag vill inte lämna bilen här, hyra och betala en bil åka ner till göteborg, sen hyra igen, åka upp till västerås om en vecka och köra ner bilen igen till göteborg... som att man inte har bättre saker för sig att lägga pengar och tid på!!
Lyckades ialf charma in mig där på ngtvis efter att själv ha pratat med verkstadskillarna.. slutade med att dom var 3 st som skruvade isär halvamotorn och åtgärdade felet, ena killen va supersnäll lånade tom ut sin privata bil till mig, så jag kunde åka in till stan och göra ngt roligare medans dom fixade o trixade med bilen. Jag åkte in o strosade lite i västerås samt köpte med mig en tårta till dom för att dom var schyssta och fixade allt.
6 timmar senare var jag på väg igen.. :) spelade musik och var glad, äntligen på väg hem!!
sitter o kör, e rätt mycket trafik.. följer trafikens hastighet bara.. o vad händer tror ni???
*blixt* *blixt* mycket riktigt fartkameran tar bilen framför mig, mig o bilen bakom.. vi körde 90, det var 70... som att man behövde det?? aa sen va jag såå less! lördagen gick söndagen gick...
Måndagmorgon: jenny ska ta bilen och åka iväg... och vad ser hon då???
men tamifan så har ngn jävel kvaddat halva bilen och kört därifrån!! världens buckla!! ingen lapp ingenting??? vem kan med att dra utan att ta kontakt med bilägaren när man gjort ngt sådant??? skulle ni ha smitit??? man får väl stå för det man gjort!! jag kollade lite närmare på skadan och ser att det är en gul repa mitt i... förmodligen även typ en sopbil, lastbil som kvaddat min stackars bil (el mammas rättare sagt) *grina!* Jag ska hitta den j*veln!!
ngn som sätt ngt?? haha man kan ju hoppas?? kontaktade försäkringsbolaget... dom sa att eftersom det inte finns ngn motpart så får vi stå för självrisken på 3500, samt att det inte ingår ngn hyrbil när jag ska lämna in den för reparation.. KUL!! NOT!!! åhh jag blir såå less! Whats next undrar jag bara???

så idag har man spenderat halva dagen med försäkringsbolag samt var tvungen att åka till polisen för att göra en anmälan osv och inte nog med det, jag sa upp mig från jobbet idag oxå haha

a hoppas alla har haft en bättre helg än mig ialf!! ;)

Dagens horoskop :)

Väduren 21/3-20/4

Måndagen bjuder på nöjen och kärlek, och det lönar sig också att skämma bort kroppen lite extra.

Kolla in ditt på: http://www.aftonbladet.se/horoskop/


Är du vuxen? :)

Räkna dina vuxenpoäng:

After eight 1p
Bridgeblandning, mozartkulor och twistpåse går heller inte att tolka annat än som vuxengodis.

Allsång på Skansen 2p
Live räcker det med en gång, på TV minst två gånger.

Barn 2p
Två poäng oavsett hur många barn man har. Gravida får poäng om magen syns. "Styvbarn" räknas om de bor hos dig.

Bil 1p, kombi 2p
Har sambon bil får du också poäng. Förekommer det fler bilar i hushållet räknas ett poäng per fordon. Motorcykel räknas också, moped borde du dra av minst en poäng för. Familjebuss räknas som kombi.

Bingolotto 1p
Om du spelat mer än en gång får du poäng.

Bor hos föräldrar -2p
Avdrag även om du bor hemma tillfälligt tex för att du renoverar din egen lägenhet.

Buggkurs 1p
All slags styrdans räknas.

Celluliter 1p
Har du anti-cellulitkräm i badrumsskåpet räknas det
också.

Diskmaskin 1p
Har du städhjälp men ingen diskmaskin får du räkna det.

Dubbelsäng 2p
Bredare än 120 cm. Smalare säng räknas inte även om ni sover två i den.

Friskis och svettis 1p
Styrketräning, spinning och aerobics på annat ställe räknas inte.

Förlovad 1p
Räknas även om man gift sig efteråt eller brutit förlovningen.

Garage 1p
Carport räknas också. Skulle dubbelgarage finnas räknas dubbla poäng.

Gemensam ekonomi 2p
Med personen man lever med. Ni måste dela på fler kostnader än matutgifterna.

Gift 2p
Räknas även om man skilt sig. Är man dessutom omgift räknar man antalet gånger man gått till altaret.

Gråa hår 1p
När det första gråa hårstrået dykt upp får du poäng.

Hund 1p
Som du har när du flyttat hemifrån.

Hushållsassistent 1p
Även om du inte använder den ska poängen räknas.

Husvagn/ båt 2p
Som man själv är ägare till, ingen poäng om de lånas av föräldrar. Kanot räknas men inte gummibåt.

ICA-kundkort 1p
Med Mera, Ikea Family, Hemköp osv. Endast ett poäng oavsett hur många kort du har.

Jobb 1p
Projektanställning, fast anställning, längre vikariat och frilans räknas. Helgjobb och sommarjobb räknas inte.

Julgran 2p
Även de i plast räknas. Enbuskar i kruka räknas endast om det förekommer rikligt med pynt i dem.

Kaffe på maten 1p
Även te räknas.

Konferens 1p
Representation räknas också.

Korsord 1p
De du gjorde i KP räknas inte. Det blir poäng även om du inte löser regelbundet. På tåget, semestern ger poäng. Har du köpt en hel krysstidning får du guldstjärna.

Lån 1p
Gäller banklån och studielån. Lån från föräldrar och kompisar räknas inte.

Långfärdsskridskor 1p
Du måste äga dem eller åka regelbundet för att erhålla poäng.

Lång kappa eller rock 1p
Även duffel och trenchcoat räknas.

Lättöl 2p
När man inte dricker för att bli full utan för att det är gott.

Morgontidning 1p
Tidning som kommer hem i brevlådan. Gratistidningar räknas ej.

Morgontofflor 1p
Tofflor du har på dig inomhus hemma.

Parmiddag 1p
Med annat kärlekspar hemma hos någon, på picknick eller på restaurang.

Partaja till gamla Vinylhits 1p
Kommer du ihåg den här låten?

Pensionsspara 2p
Även testamente ger poäng.

Putsa fönster 1p
Om du har gjort det fler gånger än vid flyttstädning.

Rabattkuponger 2p
Om du utnyttjar erbjudanden som kommer med diverse reklamblad i brevlådan. Rabattkuponger som hänger på butikshyllan ger också välförtjänta poäng. Du får även poäng om du tar med dig egen kasse hemifrån till mataffären.

Sambo 1p
Med den man är kär i. Kompis räknas förstås inte.

Storhandla 1p
När man handlar för mer än två dagar framåt eller har mer än två kassar att bära hem. Inköp av toalettpappersbal är en klockren poäng.

Svampplockning 1p
Även bär och andra skogsfynd ger poäng. Sylta och safta går också under denna poäng.

Symaskin 1p
Räknas om det förekommer någon i hushållet. Du behöver inte äga den själv.

Söndagsstek 2p
Tillagning av stek med potatis, gräddsås och gelé. Griljerad julskinka räknas också under denna poäng.

Tapetsera 1p
Eller måla om. Ingen poäng om dina föräldrar hjälpt till.

Viktväktarna 2p
Du får poäng om du lagar deras recept, du behöver inte vara medlem.

Villa 2p
Gäller även parhus och radhus.

Vinprovning 1p
Organiserad eller bara på kul med kompisarna, båda räknas.

Visitkort 1p
För företaget du jobbar på. Titel och direktnummer ger en liten guldstjärna.

Välja att inte svara i telefon 2p

Whisky 1p
Cognac räknas också, men då ska du gilla det och inte bara ha smakat.

RESULTAT

  • 0 — 15 poäng: "Klipp dig och skaffa ett jobb"
  • 16 — 25 poäng: Vuxen
  • Över 25 poäng: Mammamogen / Pappapräktig

Hur man upprätthåller galenskapen i livet


  • Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på. Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.
  • Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.
  • När någon ber dig om hjälp, Säg: jag delegerar!
  • Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha pommes frites till det?
  • Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg
  • Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När alla
    har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.
  • I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För sexuella tjänster.
  • Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."
  • Använd inte punkt
  • Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.
  • Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de har svarat.
  • Specificera att din drive in order är för att "ta med".
  • Sjung med på Operan
  • Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.
  • Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud hela dagarna.
  • Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.
  • Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn, Rock Hard, eller varför inte Snöret......
  • När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag vann!" "Tredje gången denna vecka!!!"

i love it


Middags tips :)

En lättlagad pasta med mycket smak att imponera med. 

Ingredienser

4 port

300 g pasta t.ex. tagliatelle
150 g rökt skinka
200 g champinjoner
1 msk Arla smör-&rapsolja
2 dl Arla Köket matlagningsgrädde
1 dl hackad persilja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skinkpasta med svamp

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär skinkan i strimlor och svampen i halvor eller skivor. Stek svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min. Lägg i skinkan och låt den fräsa med. Tillsätt grädde, persilja, vitlök, salt och peppar. Låt allt koka ihop några minuter. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll över såsen, rör om och servera med en sallad.


Dead by April

Ett grymt band som håller på att bli stort! ;) Gå gärna in och lyssna, och berätta vad ni tycker!?
Själv har jag blivit beroende fast jag inte ens gillade den här slags musiken innan hehe

www.myspace.com/dbaswe


lite bilder från semestern i sundsvall


jill och jag simmar från båten med puttifrånkorvarna (fendrar) vi flöt bra el hur lillen?? hehe

mamma o jill på stekhuset , vart mycket resaurangmat :P

jill o jag på flybridgen ;)

jag var kapten den här dagen :)

helena och jag kröp ner innanför jackorna va lite små kyligt där uppe på flyen en kväll..

helena o christine njuter av sommaren :)

tranviken på alnö där jag spenderade många timmar av semestern :)

förfest med tjejerna i båten så klart ;)

Dagens horoskop

Väduren 21/3-20/4

Du får en utmärkt söndag om du satsar lite extra på fysisk njutning. Massage kan ge en riktig kick nu.

Kolla in ditt horoskop för dagen på: http://www.aftonbladet.se/horoskop/


Hårinpackning

shit, var o shoppade en hårinpackning igår, måste bara rekomendera den!! Märket är Redken, efter en kvart med den och mitt hår vart som nytt, och ännu bättre! Lite dyr kanske? 390.- men det va såå värt det! Så om ngn har tort och livlöst hår, nu vet ni hur ni ska fixa till det med en behandling ;)

Varför det fungerar:
Redken´s exklusiva interbond Conditioning system och silk-luxe complex ger torrt, sprött och grovt hår en intensiv, mjukhet och följsamhet inifrån och ut. Proteiner, amino syror och avocado olja ger mjukhet, fukt följsamhet och glans.

bättre sent än aldrig :)

Jaha, då har man hittat hit oxå :)

Då var d sista dagen på semestern... :( gu så tråkigt!
Men semester veckorna var helt underbara! Var hemma i s.vall nästan hela semestern, åkte en massa båt, låg på stranden varje dag, åt en massa god mat, tyvärr inte så mycket hemlagat men det kunde jag stå ut med med tanke på att jag fick åka båt och äta på restaurang istället för om man säger så :) åh, va så mysigt att träffa vännerna! saknar er redan! ser fram imot att ni kommer ner o hälsa på snart! :)

Så imån börjar mitt nya liv (haha hur många gånger säger man d??) a ska försöka börja träna nu och äta lite nyttigare så man får ngn ordning på den här kroppen :P

Vart har solen tagit vägen btw? va det här sommaren?? hoppas verkligen att den kommer tillbaka!! *knackar på molnen, hallå flytta på er tack!*

Nä, nu ska vi ta och städa upp lite här hemma, ser ju ut som ett bombnerslag.. :S

See ya dont wanna be ya :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0