update

Hoho, nu var de ett tag sedan igen.. ingen idé att säga att jag ska bättra mig.. för det vet vi ju att det aldrig inträffar :S

hmm,  vad har jag haft för mig..

senaste partyt: Det va abbasingstarkvällen här hemma hos mig, men julbord till det, tyvärr va 4 av 7 st sjuka så det va tråkigt, men lika kul hade vi som var här för det haha, bjöd in pontus och hans kompis krille för lite mat, men sen smet dom efter ett par låtar i singstar hehe undra varför??

under julhelgen var vi i aspanäs med pontus familj, mycket mysigt, det var tända brasor, julgran, god mat massa julklappar (även till mig) =) där trivdes jag som fisken i vattnet haha

Julgranen var vi för övrigt ute och högg ner själva =)

Här hemma har vi mest slappat, varit och fixat en del i studion, pontan köpte en samsung LCD tv som vi el a han satt upp på väggen,  jag tittade nog mest på :P ikea och allum var det en dag, idag var vi på stan och backaplan och kolla inredningsaffärer =) vart en sväng in på gina oxå köpte ett fint halsband och ett par leopard trosor :P

nu ligger jag i soffan och snurvlar.. bhuuu vaknade i morse med täppt näsa och huvudvärk.. typiskt jag osm hade tänk träna idag! åhh....blir man förvånad?? :(

imån e det nyårsafton, nästa år kommer bli spännande! Mycket kommer hända med DBA =) jag ska bli snygg för beach 2009 haha systrarna och jag ska köra igång med nuttisarna och en massa träning efter nyår, så faan om man inte ser bra ut till sommaren!!

å Pontus han åker till sthlm om en vecka, dom ska spela in resten av albummet nu i januari- mitten av februari, så jag blir ensammen här på hemma plan. Som tur e lämnar han playstationet hemma så jag kan ha singstarkvällar när det blir ensammt ;)  btw så är jag nog beroende av ABBA låtarna! det är ju sååå bra! vet inte om det har ngt med att jag vann typ hela kvällen sist , carris vad tror du?? hehe
haha hon var så arg att hon inte vann, å hon kunde inte förstå hur JAG kunde vinna hela tiden, å ärligt talat så fattade inte jag det heller, har ju lixom inte precis blivit begåvad med en sångröst TYVÄRR!

hmm, vad har hänt mer... joo jag har köpt en ny mobil oxå =) mycket grym!! C905 tror jag den heter, i love it!!
oops nu börjar batteriet ta slut... bäst att avsluta..

jaa men see ya dont wanna be ya :)

Vote for Dead by april for Rockbjörnen!



www.aftonbladet.se/rockbjornen, där kan ni rösta!! =)

artikel

DEAD BY APRIL Signs With UNIVERSAL MUSIC - Dec. 6, 2008
DEAD BY APRIL, the Swedish "pop/metal" act featuring former members of NIGHTRAGE, BY NIGHT, EVILDOER, MINDFALL and DEATHDESTRUCTION, has inked a deal with Universal Music Sweden. The band says, "We know that a lot of [the fans] have been very anxious about us signing but we wanted to really make things right and get a label that we thought could do us and our fans justice. It is truly a great honor to be part of the world's largest record company with many of the best bands and artist on the planet!"

DEAD BY APRIL will enter the studio this coming week with producer Henrik Edenhed (ROBYN, LAMBRETTA, TEDDYBEARS, CHRISTIAN WALTZ, THE SOUNDS) to begin recording its full-length debut for an early 2009 release.

According to the group's official bio, "DEAD BY APRIL is a collaboration between some free-spirited, likeminded musicians. It has evolved from just being a project to a full-time band in a very short amount of time."

For more information, visit DEAD BY APRIL's MySpace page.

ett gamalt inslag i en tidning..

Av Theres Björk / 2008-06-18

En snabbis med Dead by April

Det har gått snabbt för Göteborgsbandet Dead by April. Ungefär lika snabbt som de får in maten på pizzerian vi befinner oss på. Jag passade på att stämma en träff med bandet och ta en "snabbis" när de spelade på Moshpit open i Nykvarn utanför Stockholm.
Bandet så gott som sparkades igång och har sedan dess skjutit i höjden. De fick snabbt respons och folk nosade upp dem nästan innan de själv visste att de var ett band.
Men hur började allt och varför har det gått så hiskeligt snabbt?

Sångaren Jimmie var tidigare med i ett annat band, Nightrage (som nu är ett nytt band), där han inte tyckte han fick fram sina idéer som han ville. Han skissade på en refräng-idé, visade den för gitarristen Pontus och efter 8 timmar hade de en låt. Nya låtar poppade upp som svampar ur marken efter det och de hade snabbt en hel del material. Trummisen Alex och basisten Henric hoppade även de över från det förra bandet och slöt sig samman med Jimmie och Pontus. Men idag har Henric ersatts av Marcus på bas. Gitarristen Martin som började i bandet finns inte heller kvar längre. Under kort tid har bandet med andra ord hunnit byta medlemmar ett flertal gånger, men känns med de nuvarande medlemmarna som ett tight gäng.
Hösten 2007, närmare bestämt i oktober började de repa och bandet består nu sammanlagt av fem medlemmar, förutom de tidigare nämnda spelar Johan gitarr.

De har redan hunnit få en del frågor om namnet.
- Det var en tjej som hette April som försökte döda mig...nej det är bara ett namn.
Det var den förra gitarristen Martin som droppade namnet och Jimmie tyckte det passade perfekt till deras popiga typ av metal, eller "boyband", som de själva säger.
- Jag är så mycket metal man kan bli, men jag är också så mycket pop man kan bli, menar Jimmie. Att de spelar pop i metalkläder, eller tvärtom är inget som bandet skäms för, snarare tvärtom. De spelar precis vad de vill utan att ha ordet "kommersiellt" i bakhuvudet. De gillar kontraster och tycker att pop annars saknar aggressivitet och energi, därför väljer de att blanda musiken efter egen smak och tycke. Kanske är det tack vare dessa bitar som de blivit populära så snabbt. De ligger i skrivande stund 2:a på rockradiostationen Bandit's mest önskade låtar. De blev själva väldigt överraskade över att ligga på 33:e plats på Myspace's lista över mest populära osignade band i metalgenren. I Sverige låg de 1:a. Detta redan innan de hade varit ute på några större spelningar. I sommar ser det dock annorlunda ut. De har hunnit spela på bland annat Bandit Boat, där de spelade klockan 16 på söndagen och var förvånade över hur många som faktiskt var vakna och där!
Det var på en spelning på Sticky Fingers i Göteborg som de blev "upptäckta" av radioprataren Peter på Bandit som ville ha en låt att spela på stationen. Bandet valde ut låten "Losing you" just för att den inte kändes som en typisk singel.

I sommar har de riktigt fullt upp för att vara ett så "ungt" band. De var förband till Ill Niño i april och har avklarat festivalerna Moshpit Open och Hultsfred. Nästa helg spelar de på Metaltown och senare i sommar på Rockweekend. I höst är de bokade för Close-up's turné "Close-up made us do it".

Pratar man om ambitioner och framtiden ler de lite mystiskt och menar att med det som är på gång kan det gå hursomhelst. Kan "det som är på gång" handla om ett kommande skivkontrakt månntro? Det är nog något som framtiden lär utvisa, väldigt snart. Vi kommer med största sannolikhet att få se mycket med av Dead by April.

Bandet består alltså av:
Jimmie- Sång
Alex- Trummor
Marcus- Bas
Johan- Gitarr
Pontus- Gitarr

Gå in på www.myspace.com/dbaswe om du vill veta mer om grabbarna.
Håll även utkik efter en uppföljare av den här intervjun efter Rockweekend i juli.

Rockbjörnen! =)

http://blogg.aftonbladet.se/www.myspace.com/dbaswe
Dead By April har i långa perioder befunnit sig i det absoluta toppskiktet på topplistan över mest antal spelningar för osignade band inom metal på MySpace och spås av många vara svensk metals stora framtidshopp. De blev precis signade till Universal och menar att man lyckats bygga upp allt det här med MySpace som en plattform.

Rösta på Dead by April


DOm har blivit nominerad till Rockbjörnen iår!! Hur coolt är inte det?? =)

PÅ den här länken kan ni rösta! =)

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2008/

polarexpressen =)

hoho nu sitter systrarna vikström och tuffar på väg hem till s.vall! Har varit en stressig dag, men äntligen efter en veckas slit, har vi äntligen satt oss på resan hem till norr. Efter att jag och jill verkligen sprang igenom halva gbg med en förliten kabinväska som tippade fram o tillbaka, dessutom satt jill sin enormt STORA bag på lilla kabinväskan, den sprang vi med i regnettog tvärstopp ett antal gånger, men det viktigaste var att vi hanN! vi hann till och med, subway för att köpa middag. Vart en kyckling macka fr mig, mycket bra! =)

Nu har jag smöllt i mig en stor gottpåse, ska väl igentligen försöka göra lönerna.. men tror jag skjuter på det och tittar på en liten film istället.

Imån kommer överaskningen oxå! =) hoho DBA!! riktigt coooool grej! =)

nä nu blir d film tajm!!

see ya =)

Julafton = Ingen snö...... *bhuu*


Hittade den här snökartan på aftonbladet idag... fyy va tråkigt, jag som hoppades på en viiiiiiit jul... *snyft*

Dagens Horoskop

Väduren 21/3-20/4

Bra dag för kultur, teknik eller nöjen. Du behöver omväxling för att må bra, vardagen känns tärande.


hmm, oki.. lät såådääär kul.... jaja kolla in ditt på: http://www.aftonbladet.se/wendela/horoskop/ 


Onsdag

Imorgon far vi till sundsvalL! =) jiihooo! *längtar så jag dööööööör*

Imorse var det svårt att ta sig upp alltså! guuu va trötter jag va!! Råkade snooza 3 ggr (jag gör ALDRIG det, och förstår mig inte på sånna som gör det heller!?!) haha
Igår när jag kom hem, körde jag en snabb städning, dammtorka, fick undan kläderna som låg överallt, putsa diskbänk och spis, samt badrummet, bäddade och piffa till kuddarna, samt fick upp min fungerande julstjärna, min lilla vita minijulgran (ca 50 cm) ser ut som en snötäckt liten sak med lampor inbyggda på nåt vis haha, blir väldigt mysigt ljus av den ialf, sen upp med min tompte i fönstret, hoppade ner i soffan under filten, låg och njöt av vad mysigt det var... just jag tände en massa ljus med, mycket viktigt =)

Sedan kom pontus hem, och berättade en jättekul grej ang Dead by April, woooooooow, tyvärr får jag inte avslöja ngt förren på fredag, så ni får hålla er.... Men faan va coooolt!! =) *längtar tills på fredag, för då händer det grejer!*

Nä, dags att joppa :P

See ya =)

Dagens horoskop =)

Väduren 21/3-20/4

Du önskar dig en romantisk tisdag men så blir det troligen inte. En god vän kommer med en rolig nyhet.

oki.. väl  sådär med min tisdag, dock ser jag fram imot den roliga nyheten ;)

kolla in ditt på:http://www.aftonbladet.se/wendela/horoskop/


Tisdag

Tittut,

Så var det tisdag morgon, och jag är såå trött att det svider i ögonen.. jobbade till 9 tiden igår.. el  ja, var kanske mest att sitta här och snacka med ngr guys, å jobbade lite parrarellt med detta...
Nu sitter jag och längtar tills det blir torsdag, så jag får ta mina småsystrar i varsin hand, få med dom på tåget och tuffa hem mot SNÖÖÖÖÖÖÖN i norr =) (ja för er som inte vet, är dom rätt små mina systrar, tror jag ska ge dom varsin tablettask och en kalleanka tidning så dom har ngt att göra på resan... dom blir ju så lätt uttråkad småbarn.. dom e förövrigt 20 & 22 år)
Vi ska ialf hem till sundsvall och fira jul!! äta mammas underbart goda mat, träffa nära och kära och fira morfar som fyller 80 år! =) Detta ser vi fram imot! =) julskinkan, häär kommer jaa! rödbettsalladen, här kommer jaaaaaa, julmusten, osten, brödet, äggen, all mat, se upp för systrarna vikström! *hoho*


Ska bli såååå mysigt att träffa dom små knyterna oxå!! Dom hänger för övrigt med oss i bilen hem till göteborg på söndag, och tur är väl det att man får lite sällskap med tanke på att pontus kommer vara i sthlm och spela in albummet från och med i helgen - 23 dec.. så kan man inte mysa med honom, så tar vi lilla wille! ååh ska bli såååå mysigt!!

nä, dags att joppa lite

see ya :)

dagen horoskop

Väduren 21/3-20/4

Måndagen handlar mycket om utveckling. Omgivningen blir ganska imponerad men själv är du missnöjd.

jaha ja =) kolla  in ert på: http://www.aftonbladet.se/wendela/horoskop/


Måndag morgon

jaha, då var det måndag..

Tur att det blir kort vecka =) Sitter och jobbar förfullt, ligger såå efter mitt schema.. e dom j*kla lönerna som spökar :P tanken var att jag skulle fixat dom i helgen.. men aa gick inte riktigt som jag tänkt haha latjenny a jag vet..
Så nu blir det till att ligga i idag, speciellt med tanke på att jag ska kila iväg tidigare idag med, för idag jäklar så ska jag äntligen få träna combat!! hohoooo JAAAAAAAAAAAA ska bli såå skoj! =)


Hoppas alla får en bra måndag ialf!

*sparkar på smalbenet* *Fniss*


RSS 2.0